svētdiena, 2009. gada 3. maijs

Pirmie ciemiņi, 1. Maijs, Hokeja prieki!

Hallo, hallo. Ir nu atkal savs laiciņš pavadīts Ķīnas skavās. Esmu nupat kā mājupceļam pavadījis Andu un Joane, kuras 1. Maija ietvaros paciemojās manā pieticīgajā miteklī. Bet nu par visu pēc kārtas..
Pēdējā nedēļa tiek pavadīts naktīs neguļot, jo ir taču jāskatās Hokejs! Nevaru i izteikt prieku par mūsējo sekmēm šī gada čempionātā, un zinu, ka labākais vel priekšā. Katrā ziņā minimālā darba slodze nodrošina, mierīgu miegu dienas laikā, taka nejūtos nekādā mēra noguris. Ceturtdiena, kā izrādījās brīva, tad nu uzposu dzīvoklīti, jo gaidāmi ciemiņi.. Anda un Joane.
Nakts hokeja iespaidā gulējis vien dažas stundeles dodos stopēt Yunchengas virzienā, kur plānā satikt gaidāmos viesus. Ar četrām mašīnām pusotras stundas laikā esmu pieveicis 80 km un piezemējos Yunchengā. Hotelī satiekot meitenes tieku apdāvināts savā nesenajā jubilejā. nu man ir super dziedošā jamaikiete un runājošs kaķis kartupeļu maisā, jeb trīcmasieris. Nevar aprakstīt, taču īsāk sakot superjaukas dāvanas plus vel kaudze konfekšu :).. Kartē sazīmējuši darbļaužu parku, dodamies izklaidēs.. taksists gan žulis grib mūs te apšmaukt.. taču mēs jau nav, kā saka, pirmo reiz ar pīpi uz jumta, un samaksājuši mazāk kā prasīts ejam parkā. Uzjautrina elektriskās lelles kuras iejūgtas vizina bērnus (skatīt bildes). Nomēģinātas atrakcijas, kas nu kuram tuvāk pie sirds, loki uz no un ap ezeru un salām esam karstuma pa mocīti tamdēļ ieturējušies ar nedaudz ceptu gaļu špagojam pa pilsētu. Ievērtēts tiek plaša sortimenta sporta preču veikals. Piezīmēju prātā lietas, ko algu saņemot iegādāšos.. Lēnā garā esam nonākuši autoostā no kuras autobuss mūs vizina uz Wangrou, ti pilsēta starp Yunchengu un Jishan.. Šai ciemā ārzemnieki šķiet vel lielāks retums kā Jishanā, pietam vel trīs reizē, taka uzmanība netrūkst, ķīniešu variācijā par makdoandu pa lētu naudu pieēdamies ar kaut ko gardu, taka kebabveidīgs taka kas, katrā ziņā garšoja. Nu ceļš tālāk ved pie manis uz Jishanu. Šie lauku ceļi ir pārāk bedraini, autobuss līgojās kā mana veļasmašīna, taču Jishana parūpējusies par puslīdz skaidrām debesīm tādējādi priecē mūs ar kalnu ainavu un daudz zaļiem, kokiem, kurus iepriekš nebiju manījis, laikam jau no malas labāk redzams.. Veikalā izrādās var nopirkt gan kečupu, majonēzi pat sieru vienā gabalā, īsāk sakot lietas, kuras kā man teica ķīnieši te neesot... taču, ja zin kuros plauktos meklēt tad var atrast. Paldies viesēm par manu apgaismošanu šajā sakarā. Tad nu iepirkuši šādus tādus labumus vakar, un rītdienai ar taksi tiekam nogādāti skolā. Tumsā jau manāms manas skolas milzu iespaidīgums, un sarunās par un ap ķīniešu mentalitāti, skolu, manu dzīvesvietu un citām labām lietām tiek sagaidīts vakars un naktsmiers..
Nākamajā dienā, izrādu nedaudz pilsētu, cik nu te tā pilsēta ir. tiek apmeklēts sēdošās Budas templis, foto, karstums, pūla spēlēšana, karstums, vēss aliņš, veikals, skola. Atpūtai seko vakariņas, kā jau saimnieks uzņēmos gatavošanas priekus, cepu kartupeļus ar olu.. kā nu bija,, kā nu ne.. paēdām un laiks hokejam Latvija - Francija. Pieminēšanas vērts ka Joane tā ir pirmā reize vērojot hokeju, jo kā varat iedomāties Dienvidāfrikā ledus hokejs nav pārāk populārs.. Šoreiz gan ķīnieši visi pa brīvdienām čato un pirmie divi periodi paiet radio režīmā ar retu kadru nomaiņu, pats spēles rezultāts - protams iepriecinošs, arī video beidzot mūs priecē un trešais periods tiek redzēts godam. Vakarā tiek aptverts, ka mājās uz Baoji Andai ar Joane nāksies stopēt ,jo vilcienu laiki nojukuši, taču par to domāsim rīt..
Kārtējais saulainais rīts vieglā smoga tīmeklī un Es, pavadam meitenes. Lai veicas ceļā! Tagad vel sagatavoju stundu nākamajām divām nedēļām un šovakar atkal hokejs, vairs nav kam taupīties un Krievus esam jau pāris reizes uzvarējuši, kāpēc, lai to neizdarītu arī šogad.. Veiksmi!

Fotogalerija Šeit.

Nav komentāru: