sestdiena, 2011. gada 29. janvāris

13. diena no ...Lejup līdz tropiem, ar telti un stopiem.. jebšu Hainantrips

3.02

Mostos pieklājīgi agri, nedau

dz pirms saules, tas būtu ap 7:00.. Rīta možumam izpeldos dzestrajā dienvidķīnas jūrā. Fotogrāfējot vietējos zvejniekus, kas periodiski aiztarkšķina gar manu mītnes vietu..

Lec arī saule. Caur mēkoņu pamali, kā apdedzinot malas izlaužas un apgaismo visu manu ‘paradīzes’ krastu. Nopriecājos par rītu.. nedaudz gan skatu uz notiekošo bojā apkārt esošā netŗība. Pludmale ir diezgan piesārņota.. pārsvarā putaplastu paliekas, pudeles, maisiņi, pat zeķes, kurpes un vecas zobu birstītes. Zinu to visu tik labi, jo 4 stundas līdz 11:00 pavadīju lasot visu drazu un kraujot to kaudzē, patālāk no telts.

Procesā atradās superīgas plutaplasta mēbeles.. pie telts drīz vien bija 4 beņķīši, apaļš galdiņš, un viens garais sols, trim personām. :) Ja vel pieskaita pie viena savākto malku, izdevies ļoti noderīgs rīta pasākums.

Pēc darba prasās labi paēst. Tiek ceptas žāvētās desiņas. Cepumi un mandarīni uzmundrina ceļotāja apetīti un galu ga

lā, piekosti tiek ugunskurā ceptie kartupeļi. Paēdos gardi un nododos pusdienas miegā.

Lai arī ūdeni nopirku šķiet ka daudz, izskatās, ka būs jāpasūta Xiuminai vel, lai atved. Šovakar plānots, ka ciemos ieradīsies visa zināmā kompānija, uz pludmales bārbekjū.

Pēcpusdienā ieradās pirmie vietējie ciemiņi. Trīs jaunieši.. A Fang, A Feng un A Long. Atnāca ne tāpat vien.. Atnesa tikko no koka novāktus kokosriekstus.. tas bija supergardi. Nedaudz papļāpājām Činglišā.. puikas - studenti, tagad brīvdienās atbraukušiuz dzimto pusi atpūsties un paplunčāties pa jūru. Tieši tā paplunčāties, jo dziļāk pa vidukli neviens nebrida.. apgalvoja ka nemākot paldēt.. šķita nedaudz dīvaini, ņemot vērā, ka visi auguši tepat piekrastē..

Ciemiņi, patusēja izpeldējāmies un paliku atkal viens ar krastu, jūru, domām un cepumiem. Mmmm, tie sviesta cepumi izraisa atkarību .:)

Vakarpusē gaidāmi Xiumina ar kompāniju. Pirms astoņiem dodos visus sagaidīt tuvāk sabiedrībai un autostāvietai. Jā. Līdz manai teltij pa krastu jāsoļo savas 25 minūtes. Tamdēļ atstāju mītni un dodos bārbekjot.

Ierodas Xiumina, Abby, Bračka, Brālēns ar sievu, kā arī iepriekš nezināms pāris, taču arī super pozitīvi personāži.

Grils top ļoti vienkārši. Izkašājam smiltīs garenu vagu, sānos iestiprinam līdzi paņemtos ķieģeļus. Kurināmais apakšā, reste pāri un gardumi var cepties.

Pirmais gan jāsameklē malka. Pa visiem izbrienam tuvējos krūmus, neko dižu gan neatrodam. Ar Xiuminu un Abby izplānojam apstrādāt netālās mājas pagalmu.. Domāts, darīts un drīz vien jautrā garā kurinam kaut ko malkai atbisltošāku, kā palmu lapas :)

Cepam gaļiņas, kukurūzu, zivis, tofu, maizi un protams malkots tiek alus. Jautrojamies, bildējamies. Mani nodēvē par Osamu. Nu, lai juau būtu. Nedaudz vēlāk gan Xiumona neveiksmīgi sagrieza pēdu un balle pajuka.. Tā pa fikso visi notinās. A man palika daudz cepamo gardumu, tik ļoti vajadzīgais ūdens, Cola un pāris aliņi mierīgākam brīdim.

Aizčāpojis līdz mītnei, sakrāmējos teltī. Īsā pļāpa ar debes spīdekļiem un naktsmiers.

Nav komentāru: