ceturtdiena, 2011. gada 20. janvāris

9. diena no ...Lejup līdz tropiem, ar telti un stopiem.. jebšu Hainantrips

30.01

Vilciens nepārsteidz ar kavēšanos un līdz brīdim, kad tas ieradas, esmu nosēdējis ~ 3,5 stundas pētīdams pārejos, tikpat priecīgos, vilciena gaidītājus. Stacijā esam daudzi, taču kā izrādās es veinīgais dodos Hainan salas virzienā. Pērejie 37 ļautiņi brauc uz iekšzemi.(Jā, izskaitīju, jo bija tik interesanti J)

Vilcienā iekārtojos visnotaļ ērti.. ti. sēžu. Drīz vien ar visu vagonu sastāvu esam uz kuģa. Apkārtējo ļaužu interese neviltota. Drosmīgākie uzsāk īsas sarunas. Te angļu valodas skolotāja brauc nirt uz Sanju, te studentes uz karstajiem avotiem Hainan salas vidienē. Sabiedrība visdažādākā.

Video

Uzmanību piesaista attraktīva meiča ar Jangjanga balonu uzjautrinot visu vagonu caur rēcīgām sarunām un attrakcijām. Te pievēršas arī man, un lai arī Angliski gandrīz neko nemācēja pateikt. Sapartāmies un viņa mani uzaicināja uz nakts ēšanu Haikou dižpilsētā. Īstenībā ļoti veiksmīga tikšanās, jo dzelzceļa stacija atrodas savus 10 km no pilsētas centra un 4 naktī nav arī diezko prieks ar taksi braukt sazin kur.

Iepriekšējā vakarā esmu sazinājies ar Ričardu, kuru sameklēju kā hostu Haikou caur Couchsurfing.org. Naktī gan negribas traucēt tamdēļ nolemju līdz rītam padzīvoties pa siltajām pilsētas ielām, lai sazinātos ar Riču pieklājīgākā dienakts stundā.

Jau vilcienā sākās dullas vēdergraizes.. Šķiet visi ķīniešu gardumi ir izprovicējuši pamatīgu revolūcīju kuņģa valstībā.. kautkā turos. Pavisam dulli paliek, kad meiča, labi gribot, pasūta māla podu, kurā ķīselim līdzīgā masā peld vesela pīle, beigta, bet nu kā jau Ķīnā, ar nadziņiem, acīm, knābi un kas nu tur vel piedienas.. Pat skatīties negribējās, nopirku ūdeni, atvainojos par neēšanu, nedaudz patērzējām un atvadījies devos nakts pilsētā.

Plānā pāris stundas atpūsties parkā un lēnā solī aizdoties līdz Ričarda mītnei. Zempalmas benķītī iemuzicēju miniermoņikas, sarunāju veselību un reizē ar gaismu, jau daudz veselīgākā omā tuvojos meklētajai adresei, kur būs gulta, spilvens un paredzami pozitīva uzņemšana.

Video

Soma nav par smagu..

Rīts iepriecina ar iepriecinoši karstu laiku. Pirms astoņiem rītā, jau cepinos saulē. Un ja vel braukšu uz dienvidiem, vispār pirtiņa būs. Sazvanījis, sagaidu Ričardu pie elektrotehnikas lielveikala. Šķiet būs sakarīgs hosts ar labu Angļu valodu.

Video

Izstāstījis savus nakts piedzīvojumus sastopos ar perfektu sapratni un nonācis dzīvoklī, ātri vien liekos uz auss.

Mostos ap 15:00. Esmu labi izgulējies un superpriecīgs par dzestri silto saules gaisu aiz loga un izstabā. Ričards 3 izstabu dzīvoklī mitinās ar brāli un mammu. Brāli redzēju tik cik viņš gāja pīpēt un pie kompja tusējās, mammu tā arī nesatiku šai reizē. Lai vai kā, ir forši. Pēcpusdienā izbraucam pilsētu, līdz pludmalei, smukākās vietas, alus un rēcīgās sarunas.

Video

Vakarpusē izmazgāju drēbes, ieturamies ar mājās taisītām itāļu stila nūdelēm. Nedaudz pa sarunām un pēc 9ņiem dodos pie miera. Rīt došos tālāk salā.

Labsapnis :)

Nav komentāru: