svētdiena, 2010. gada 7. marts

6. diena no ...Lejup līdz tropiem, ar telti un stopiem.. jebšu Hainantrips

27.01

Ap pus6iem miegu pārtrauc viens no šoferīem. Kā izrādās esam piestājuši un pāris stundas atpūtīsimies. Draudzīgi atbrīvoju viņam vietu uz lāviņas, iekārtojos zemāk sēdeklī un iemiegu tālāk gaidot gaismu..

Video

Ap apstoņiem esam gatavi atsākt ceļu, taču šai brīdī pavisam zemie mākoņi izlemj palaistīties ar lietu.. šoferiem tas nozīmē doties apsegt kravu ar plēvēm.. pusstunda gaidot rindā pēc degvielas un 9ņos tik beidzot esam ceļā.

Apkārtējā daba izdevusies un kupra tipu kalniem pat ļoti piestāv pelēkās miglas mākoņu cepures.. Gar neskaitāmajām kalnu terasēm ripināmies, līdz pārsprāgst riepa.. ņemot vērā, ka tā ir viena no 36ām tad to pat tā īsti nejūt, taču jāmaina ir.

Vel pieskaitam 45 minūtes, dzestrā kalnu rīta gaisa un atpakaļ ceļā.. līdz Guangzhou apmēram 200 km.. , kas pa kalniem braucot aizņems savas 4 stundas.

Drīz jau nākamā pauze.. bremzes pārkarsušas vai kas nu, un arī plēve noslīdējusi no kravas, ka velkās pa zemi..

Video

Lai arī lēnām un ar pauzēm, tomēr virzos uz priekšu un garstāvoklis turas pozitīvs. :)

Trijos esmu nokļuvis Guangzhou. Uz centru gan netaisos doties un pilsētas ziemeļrietumu pusē plānoju veikli vien pārmesties uz citu bāni, lai turpinātu ceļu Hainan virzienā.

Nedaudz drēgnā laika mudināts, ieturos ar karstām nūdelēm..

Video1 Video2

Saštukoju kartes un drīzumā jau ar sabiedrisko autobusu dodos un tuvējo Foshan pilsētu. Braucu gan ar diviem piegājieniem, jo pusē izlēmu izkāpt un atrast ātrāku ceļu uz bāni.. neko vairāk, kā aizkaitinājumu pret mopēdtakšiem, kas burtiski uzmācās, neieguvu un kāpu nākamajā īstā nummura autobusā..

Foshan pēc izmēriem varētu būt kā Rīga, tamdēļ nonācis centrā neloloju lielas cerības atrast uzbrauktuvi uz bāņa tuvumā. Nedaudz pastaigājos, līdz atradu autobusu maršrutu karti, kas ātri un veikli apskaidroja mani, par nepieciešamo virzienu un attālumu.

Jau dodoties uz Foshan sapratu ka stopēt šodien vairs nav vērts un jāmeklē zaļā zona telts būvei. Nonācis tiešā bāņa tuvumā tad arī meklēju.. un atradu ļoti izdevīgā vietā.. Jau aiz maksāšanas caurlaides, taču vel ne uz lielceļa, starpā aizaugusi pļava ar vīteņaugu apvītiem krūmājiem. Vieta laba, jo itkā pilsētā, taču nost no gājēju un vietējo takām, kur neviens ar kājām nemēdz iet..

Uzslienu telti, izpildu vakara tīrības procedūras un laižos pirmajā ceļojuma telts naktī.

Arlabunati

Nav komentāru: